DIŞ VİBRATÖRLER (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KLAVUZU

DIŞ VİBRATÖRLER (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KLAVUZU


DIŞ VİBRATÖRLER (ELEKTRİKLİ)
 
 
KULLANIM KILAVUZU
 
 
GİRİŞ
 

AREL Vibratör satın aldığınız için tesekkür ederiz. Bu kılavuz, ARELDışVibratör kullanma ve bakım bilgilerini içerir.

  • Bu kılavuzun basımı sırasındaki en son üretim bilgileri esas alınarak hazırlanmıs olup AREL ARÇAĞ ELK. MAK. SAN. VE TiC. LTD. STİ, hiçbir uyarıda bulunmadan ve hiçbir yükümlülük altına girmeden herhangi bir zamanda gerekli gördüğü değisiklikleri yapma hakkını saklı tutar.
  • Bu kılavuzun hiçbir bölümü yazılı izin alınmadan yeniden basılamaz ve çoğaltılamaz.
  • Dış Vibratörünüzü yüksek verimle, ekonomik ve güvenli kullanabilmek için kullanım kılavuzunu dikkatle okuyun.
  • Kullanım kılavuzu Dış Vibratörünüzün ayrılmaz bir parçası olarak düsünülmeli ve makinenin baska bir sahsa satılması halinde kılavuz makine ile birlikte verilmelidir.
  • Dış Vibratör sadece tasarım amacına ve etiket gücüne uygun kosullarda kullanılmalıdır.
  • Yetkili servis dısında yapılan müdahalelerden doğacak hasar ve arızalar garanti kapsamı dısındadır.
  • Dış Vibratörün bakımı müsterinin sorumluluğu altındadır.
  • Dış Vibratörün onarımı için AREL servisleri yetkilidir. Eğer herhangi bir sorunla karsılasırsanız veya vibratörünüz hakkında sorularınız olursa, bir AREL servisine basvurunuz. AREL Yetkili Servislerini kılavuzunuzun arkasındaki listede bulabilirsiniz.

Makinenin Garanti Belgesi kullanım kılavuzunun arkasında bulunmaktadır. Garanti Belgesi ibraz edilmeksizin talep edilecek hizmetler garanti dısı olarak değerlendirilecek ve ücreti karsılığı verilecektir.

14 Mart 2003 tarihinde yayımlanan “Sanayi Bakanlığı 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” da tüketicinin tanımı asağıdaki sekilde yapılmıstır.

“Tüketici; bir mal veya hizmeti, ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kisiyi” ifade eder.

 
UYARI
Eğer kılavuz içindeki talimatlara uyulmaz ise maddi hasarlara yol açılabilir, insan sağlığına ve çevreye zararlı olabilir.
 
DİKKAT
Vibratörünüzü teslim aldığınızda sağlam ve eksiksiz olup olmadığını kontrol edin. Kullanım Kılavuzunu dikkatle okumadan, bütün çalıstırma, kontrol islemlerini öğrenmeden ve elektrik tesisatının güvenli olduğundan emin olmadan vibratörünüzü çalıstırmayınız.
  NOT
Bu kılavuz iç vibratörün çalıstırılması ve bakımı ile ilgili faydalı bilgiler içerir. Anlayamadığınız bir sorunla karsılastığınız zaman bir AREL Yetkili Servisine danısın ve yardımını talep edin. Kullanım ömrü 10 yıldır.
   
 
GÜVENLiK
 
Asağıda sıralanan talimatlara uyulmaması, elektrik çarpmasına, yangına veya ciddi sakatlanmalara neden olabilir.
1) İs mahalli:
 
  a) İs mahallinizi temiz tutun ve iyi bir sekilde aydınlatıldığından emin olun. Dağınık ve karanlık çalısma ortamları karısıklığa, takılmalara ve kazalara sebep olur.
b) Vibratörünüzü patlayıcı gaz ortamlarında (yanıcı sıvı, gaz, toz bulunan ortamlar gibi) çalıstırmayın. Vibratörler çalısma esnasında yanıcı toz ve gazları atesleyecek kıvılcımlar çıkartabilir.
c) Vibratörünüzü çalısırken çocukları ve seyircileri uzak tutun. Dikkatin baska yöne çekilmesi, vibratörlerin kontrolünün kaybedilmesine neden olabilir.
2) Elektrik güvenliği:
 
 

a) Vibratörünüzü, sadece uygun beyan değerlerindeki konvertör üzerinde belirtilen prize takınız. Hiçbir zaman, hiçbir sekilde baska prizlere takmayın. Aksi takdirde; vibratör bozulabilir ve elektrik çarpma riski olusturur.
b) Elektrik motoru ile çalısan iç vibratörlerin güç etiketinde belirtilen gerilim ve frekansa bağlandığından emin olunuz. Güç etiketi salter kutusunun yan yüzeyindedir.
c) Vibratörünüzün kablosunu kötü kullanmayın. Hiçbir zaman kabloyu, vibratörü fisten çekmek için kullanmayın. Kabloyu atesten, yağdan, keskin kenarlar ve hareketli parçalardan uzak tutun. Hasar görmüs, delinmis veya
kırılmıs kablolar elektrik çarpması riskini arttırır.
d)Vibratörünüzü açık havada kullanırken, dıs ortamlara uygun uzatma kabloları kullanın. Dıs ortamlara uygun kablo kullanımı, elektrik çarpması riskini azaltır.

3) Kisisel güvenlik:
 
  a)Vibratörü kullanacak olan kisilerin, vibratörlerin çalıstırılması ve kullanılması konusunda eğitim almıs, tecrübe ve bilgi sahibi kisiler olması gerekmektedir ve makine ile ilgili tüm güvenlik tedbirlerini almalıdırlar. Bu özellikleri tasımayan kisilerin vibratörleri kullanmaları kazalara sebep olabilir.
b)Vibratörünüzü monte ederken ve çalıstırırken, dikkatli olun, ne yaptığınıza dikkat edin ve sağduyulu olun. Yorgunken, alkol veya ilaç etkisindeyken vibratörü kullanmayın. Bir anlık dikkatsizlik ciddi kisisel yaralanmalarla sonuçlanabilir.
c)Vibratörün istek dısı çalısmasını engelleyin. Vibratörünüz ve kullanacağınız güç kaynağının arasına hem açma – kapama vazifesi görecek hem de koruyucu özelliği olan, vibratörün etiket akımına uygun kapasitede sigorta salter kullanınız. Vibratörünüzü prize takmadan önce açma/kapama anahtarının kapalı konumda olduğundan emin olun. Vibratörün açma/kapama düğmesi açıkken fise takılması kazalara sebep olabilir.
d) Vibratörün monte edilmesi sırasında ayaklarınızın konumuna ve dengenize her zaman dikkat edin. Vibratörün montaj sırasında ve sonrasında düsmemesine dikkat edin ve koruyucu olarak montaj yapan kisinin çelik uçlu bot giymesi gerektiği uyarısı yapın. Bu sekilde hareket, beklenmeyen durumlarda vibratörün daha iyi kontrol edilmesini sağlar.
e)Vibratörünüz çalısırken gövdesine uzun süre temas etmeniz sağlık problemleri olusturabilir.
 
4) Vibratörün kullanımı ve Bakımı:
 
  a) Vibratörünüzü sadece betonların sıkıstırılmasında ve kullanım kılavuzunda belirtildiği sekilde kullanın.
b) Vibratörünüzü zorlamayın. Yaptığınız ise uygun vibratör kullanın. Doğru vibratörün kullanılması, isin daha iyi ve güvenli olarak, tasarımlandığı süratte yapılmasını sağlar.
c) Vibratörünüzü çalıstırmadan önce tüm parçalarının vidalarının iyice sıkılmıs olduğundan emin olun, kumanda, bağlantı kelepçeleri ve güvenlik donanımlarını kontrol ediniz.
d) Her kullanımdan önce vibratörünüzün kablosunda ve prizinde hasar kontrolü yapılmalıdır.
e) Vibratörünüzün çalısmasını etkileyecek herhangi bir arıza tespit etmeniz durumunda vibratörünüzü çalıstırmayın ve bakımını yaptırın.
f) Vibratörünüz çalısırken uzun süre sabit nesnelere temas etmesini engelleyiniz
g) Beton kalıplarını, vibratörü kullanmadan önce kurallara uygun olarak emniyete almalısınız ve vibratörü kalıba iyi monte etmelisiniz. Vibratör kullanılırken olusan titresim sağlam olmayan kalıbın zarar görmesine ve vibratörün kırılıp düsmesine sebep olabilir
h) Herhangi bir ayarlama, aksesuar değisikliği yapmadan veya vibratörü depoya kaldırmadan önce, fisini güç kaynağından ayırın. Bu gibi koruyucu güvenlik tedbirleri, vibratörün kazaen çalısması riskini azaltır
i) Kullanılmayan, bostaki vibratörleri, konuyla ilgili bilgisi olmayan, yabancı kisilerce kullanılmasına müsaade etmeyin. Vibratörler, acemi, gerekli eğitimi almamıs kisiler tarafından kullanıldığında tehlikeli olabilir.
j) Vibratörünüzü iyi konumda tutun. Arızalı ise, vibratörünüzü kullanmadan önce tamir ettirin. Birçok kaza, iyi bakım yapılmamaktan kaynaklanır
 
5) Vibratörün Bakımı:
 
  a) Vibratörünüzün bakımını, konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan kalifiye tamirciye, orjinal yedek parçalar kullanarak, yaptırın. Bu sekilde bakım, vibratörün güvenilirliğinin devam etmesini sağlar. Buna uyulmaması halinde her türlü garanti hakkı kaybolur.
b) Vibratörünüzün onarım ve bakımını yaparken vibratörün fisini çekiniz.
c) Vibratörün elektrikli bölümleri ile yalnızca elektrik teknisyenleri ilgilenmelidir.
d) Vibratörünüzün onarım veya bakımını yaptıktan sonra sökülen parçaları tekrar yerlerine takarak, vidaları iyice sıkınız.
e) Vibratörünüzü her kullanımdan sonra mutlaka temizleyiniz. Temizlik yaparken kablolara hasar gelmemesine dikkat ediniz.
 
GENEL TANIMLAR
  Vibratörler; betonun, kalıp içinde döküldüğü zaman, homojen dağılmasını sağlayan ve agreganın dibe çökmesini engelleyen ürünlerdir. Kalıba dökülen betonu, kalıbın her tarafına yaymak, donatıları iyice sarmasını sağlamak ve hava bosluklarını
dısarıya çıkararak doluluğu artırmak için vibratörle sıkıstırmak gerekmektedir. Vibrasyonun esası, betonu kuvvetli bir sekilde titresime tabi tutmak ve taze betonun içerisinde sıkısarak kalmıs fazla havayı dısarı atmaya yardımcı olarak dayanımın artmasını sağlamaktır. Deprem yönetmeliğinde belirtildiği üzere, her tür beton sınıfında, yerlestirme asamasında vibratör kullanmak mecburidir. Betonun vibrasyon yöntemiyle sıkıstırılması islemindeki olaylar iki asamalıdır. Birinci
asamada; vibrasyon etkisi ile betondaki harç, sıvılasarak dibe doğru hareket etmekte ve ikinci asamada; betonun içerisindeki hapsolmus hava dısarı çıkmaktadır. İkinci asamadaki olay birinci asamadaki olayla hemen hemen aynı anda yer almaktadır. Taze beton içerisinde sıkısmıs hava, iri agregalardan ziyade ince agregaların etrafında bulunur. Bunun sebebi ince agregaların toplam yüzey alanlarının iri agregalara göre daha fazla olmasıdır. Bu nedenle ince agregayı areketlendirecek yüksek frekanslı vibratörlerin seçilmesi gerekmektedir. Yüksek frekanslı vibratörlerle sağlanan betonun fiziksel hareketi düsük ve orta frekanslardaki vibratörlere kıyasla daha azdır. Ancak vibrasyonun asıl amacının havayı dısarı atmaktır. Ayrıca aynı sartlarda yüksek frekanslı vibratörlerle sıkıstırılan beton, düsük frekansta sıkıstırılmıs betona göre daha yüksek dayanıma erismektedir. Yüksek frekanslı vibratörle sıkıstırma yapıldığında; küçük parçalar harekete geçtiğinden iri agregaların etrafındaki çimento teması tam olusur, betonun yoğunluğu ve yüzey düzgünlüğü artar. Yüksek frekanslı vibratörler, karısım içindeki sürtünme kuvvetlerini büyük ölçüde azaltarak vibrasyon süresini kısaltır.
Vibratör Kullanma Esasları
 
  Dıs vibratörleri, kalıpta önceden belirlenmis yerlere dıstan bağlanırlar ve kalıp içindeki betona dolaylı olarak vibrasyon verirler. Dıs vibratörlerle katı betonlar da sıkıstırılabilir hale gelir ve böylece yüksek dayanımlı beton elde edilir. Kalıp içindeki donatılıların fazla olması halinde kalıp vibratör kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Vibratörlerin montaj yerlerinin hazırlanması oldukça önemlidir. Vibrasyonun esit dağılımı sağlanmalı, aynı zamanda kalıp deformasyonları olusmamasına da dikkat edilmelidir. Sadece vibratörlerin bağlanacakları yer kuvvetlendirilmemeli, takviye yapılmalıdır. Vibratör yerlerini kuvvetlendirmek için yapılacak takviye, vibratörün dönme eksenine dik yönde olmalı ve vibrasyonun etkili olduğu tüm mesafe boyunca devam etmelidir. Dıs vibratör ayaklarının birbirine uzak olması halinde; ara bölgede kalıp sallanma
yapar ve beton bu bölge dısına gider. Ayakların çok yakın olması halinde ise; dıs uçlarda salınım artar ve beton iç bölgeye toplanır. Bu hususlara dikkat ederek yapılacak olan esit dağılımlı vibrasyon ile pürüzsüz ve bosluksuz beton elde
edilecektir.
 
TEKNİK ÖZELLİKLER
  Dıs Vibratörlerin (Kalıp Vibratörlerin) tamamı elektrikle çalısan asenkron motorlardır. 5 çesit elektrik motorunun farklı voltajlarda ve farklı frekanslarda çalısmasından değisik modeller türemistir. Gerektiğinde kalıptan seri sekilde sökülüp takılması için seyyar tipleri mevcut olup, 3 ayrı tipte imalatı vardır. (AKV. 60 – 70 – 80) [AKV (+) SEYYAR TİP] [AKV (.) SABİT TiP] Sistem asenkron motorun iki rulmanı dısına takılan ağırlıkların muhafaza içinde çalısmasından ibarettir.
 

 
 
TEKNİK ÖZELLİKLER
  AREL kalıp vibratörleri kullanım yerlerine göre muhtelif devirlerde ve güçlerde seyyar ve sabit olarak imal edilip; çalısma voltajı ve frekans açısından ihtiyaca cevap verilebilecek zengin çesitleriyle hizmete sunulmustur. Vibrasyon masaları, tünel kalıpları, prekast atölyeleri v.b. çalısma alanlarında tam ve kesin sonuçlar alınmaktadır. 3 tip bağlantı sehpası ile pratik bir sekilde yerlerinin değistirilmesi mümkündür. Balans ağırlıkları, kullanım yerinin özelliklerine göre ayarlanabilir olarak
üretilmektedir. Vibrasyon ve darbelerden dolayı gövde kırılması ve kapakların rulman yuvalarının ezilmesine tedbir olarak çelik ve sfero döküm kullanılmıstır. AREL dıs vibratörleri ile bosluksuz, hava kabarcıkları olmayan, düzgün ve kaliteli beton elde edilmektedir.
 
ÇALISTIRMA
 
  Vibratörünüzden iyi sonuç almak için çalıstırırken uygulamanın doğru yapılması oldukça önemlidir. Vibratörü kullanan kisi konuyla ilgili bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır.
1-) Dıs vibratörler montaj edilirken bağlantı ayakları veya seyyar tiplerde alt bağlantı parçaları kalıbın esnemeyecek yerlerine yani atkı, kolon, takviye geçen yerlerine montaj edilmelidir. Eğer çalıstığı ortamda esneme olusursa bağlantı ayaklarında veya tespit için yapılan sase parçalarında çatlamalar ve kırılmalar baslar.
2-) Dıs vibratörün gevsek veya esnek bağlanması halinde motor devir alamayacak ve yüksek amper çekecektir. Motorun yanmaması için çalıstırma hattına kalıp vibratör akımına uygun termik salter konulmalıdır (3x32 Amper W otomat).
3-) Dıs vibratörleri sık sık sökülüp yer değistirilmemelidir. Kalıplar muhtelif yerlere monte edilip pano salter grubuyla kumanda edilmelidir. Değisik yerlerde alıstırmak zarureti var ise seyyar kelepçeli sistemdeki vibratör tiplerimiz tercih edilmelidir.
4-) Seyyar tip dıs vibratörler kullanılırken alt sehpa parçaları uygun yerlere kaynakla monte edilmeli ve vibratörlerin kelepçe somunlarının asırı sıkılıp vibratör gövdelerinin deforme veya kırılmasına meydan verilmemelidir.
5-) Vibratörlerin çalısma yerlerine göre vibrasyon siddetleri ayarlanabilmektedir. Bağlantı yerlerinin rijitliğine göre snemeler olusrsa balans ayarları kısılmalıdır.
6-) Vibratörlerin çalıstırma süreleri kalıp ve yapılan isle ilgili olup genellikle 3-5 dakika yeterli gelmektedir. Daha uzun veya sürekli beton dökümü halinde motorlar devamlı çalısabilir. 6000 devirde yapılan vibrasyon dökülen betonun karısımında segilasyona sebep olmamaktadır.
7-) Dıs vibratörleri Prekast Atölyeleri içerisinde masa vibrasyonu için kullanıldığında, motorlar masanın dıs çerçevesiyle irtibatlı olmalı ve alt kısmına bağlanmalıdır. Dökülen betonda bir tarafa yığılmalar yapmaması için dönüs yönlerinin karsılıklı zıtlastırılması gerekmektedir.
8-) Vibratör tiplerine göre kullanım yerleri:
*AKV.70 Tipleri:
Kolon kiris kalıpları, merdiven veya beton direk vs. kalıpları seyyar ve sabit olarak silolar, bunker ağızları için 50 Frekans 3000 Devir sabit tipleri.
*AKV.80 Tipleri:
Prekast atölyeleri vibrasyon masaları, prefabrik yapı üretim tesisleri, çatı makası,kiris kolon imalatı,köprü-viyadük kalıpları vs.
*AKV.100 Tipleri:
Ağır vibrasyon masaları ve 3000 Devir özel hizmette.
*AKV.110 Tipleri:
3000 Devir ve 1500 Devir elek, sarsak gibi yerlerde.
 
AKV.60 TEKNİK RESMİ VE YEDEK PARÇA LİSTESİ
 
 
AKV.70 TEKNİK RESMİ VE YEDEK PARÇA LİSTESİ
 
 
 
AKV.80 TEKNİK RESMİ VE YEDEK PARÇA LİSTESİ
 
 
 
AKV.100 TEKNİK RESMİ VE YEDEK PARÇA LİSTESİ
 
 
 
AKV.110 TEKNİK RESMİ VE YEDEK PARÇA LİSTESİ
 
 
 
TAMİR VE BAKIM
 
Vibratörünüzün tamir ve bakım islemlerini, konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan kalifiye tamirciye, orjinal yedek parçalar kullanarak, yaptırın. Bu sekilde bakım, vibratörün güvenilirliğinin devam etmesini sağlar. Buna uyulmaması halinde
her türlü garanti hakkı kaybolur. Vibratörünüzün bakımını yaparken mutlaka fisini güç kaynağından ayırınız. Makine gerilim altındayken içine müdahale edilmesi, canlı uçlara değme tehlikesi içerdiğinden, tehlikeli sonuçlar olusturur.
DÜZENLİ KONTROLLER
 
  Vibratörünüzü her kullanımdan önce; tüm parçalarının vidalarının iyice sıkılmıs ve vibratörün titresim uygulanacak yüzeye rijit bir sekilde bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca vibratörünüzün kablosunda ve fisinde hasar kontrolü yapınız. Vibratörünüzün çalısmasını etkileyecek herhangi bir arıza tespit etmeniz durumunda vibratörünüzü çalıstırmayın ve bakımını yaptırın. Vibratörünüzü kullanım ve isletme kosullarına bağlı olarak, ihtiyaca göre, en az altı ayda bir AREL Fabrika veya yetkili servislerine kontrol ettirilmeli ve gerekiyorsa onarımı yaptırılmalıdır. Düzenli yapılacak olan bakımlar vibratörünüzün çalısma performansını ve kullanım ömrünü arttıracaktır.
ARIZA BULMA
 
 
 
UYARI
Vibratörünüzü, yalnız beton içinde iken çalıstırınız.
Açıkta çalıstırmayınız.
Üzerinde biriken çalısma ısısını ancak betona transfer ederek kendini soğutabilir. Vibratörün çok ısınması sonucunda vibratör içinde bulunan elektrik motoru zarar görerek kullanılmaz hale gelir. Ayrıca çok ısınmıs olan vibratöre herhangi bir kisinin çıplak elle temas etmesi sonucu yaralanmalar meydana gelebilir.
  3-) Vibratörlerinizi, mecbur kalmadıkça hiç dinlendirmeden çok uzun süre çalıstırmayınız. Uzun süre arızasız çalısabilmesi için, her 30 dakikada bir 5-10 dakika dinlendirilmesi faydalı olacaktır.
4-) Vibratörünüzü, fisinden tutarak Konvertör prizine takınız ve fisinden tutarak prizden çıkartınız. Kablosundan çekerek çıkarmaya çalısmayınız. Aksi halde fisin içinde bulunan kablo uçları kopabilir.
5-) Vibratörünüzü, her defasında bütünü ile göz kontrolünden geçirerek kullanıma alınız. Salter, kablo ve fislerde arıza görüldüğünde, santiyedeki sorumlu ve vibratör konusunda bilgisi olan elektrikçi tarafından müdahale edilerek onarımını sağlayınız.
6-) Herhangi bir arıza halinde sise kısmına müdahale etmeyiniz. Fis, kablo, salter, ve sisesi ile birlikte vibratörü komple olarak ilgili servislere veya Ankara fabrika adresimize ulastırınız. En kısa zamanda kullanıma hazır durumda size ulastırılacaktır.
 
 
TAMİR VE BAKIM
 
GARANTİLİ TAMİR VE BAKIMLARDA YAPILAN İSLER
YAPILAN İSLER
DEĞİSTİRİLEN PARÇALAR
ARIZA ONARIM
TARİHİ
SERVİS KASE VE
İMZA
 
 
Garanti süresince yapılan tamirler Yetkili Servisler tarafından islenecektir.
 
GARANTİ BELGESİ
 
GARANTİ BELGESİ
İMALATÇI FİRMANIN
ÜNVANI : AREL ARÇAĞ ELK.MAK.SAN.VE TİC.LTD.STİ.
ADRESİ : 31. SOKAK NO:109-111 OSTİM / ANKARA
TELEFONU : +90 312 385 02 02 Pbx
FAKSI : +90 312 385 08 14
ÜRÜNÜN
DIŞ VİBRATÖR (ELEKTRİKLİ)
TİPİ : ................................................
VOLTAJI : 42 V. 55 V.
SERİ NUMARASI : ................................................
FATURA TARİHİ : ................................................
FATURA NOSU : ................................................
GARANTİ SÜRESİ : 2 (İKİ) YIL
KASE VE İMZA
SATICI FİRMANIN
ÜNVANI : ................................................
ADRESİ : ................................................
TELEFONU : ................................................
FAKSI : ................................................
FATURA TARİHİ : ................................................
FATURA NOSU : ................................................
KASE VE İMZA
  1- Mamulün fis, kablo, hortum, priz ve rulman dısında kalan bütün parçaların tamamı garanti kapsamındadır. (Rulmanlar kullanım yerleri ve sartlarına göre 1000 ila 5000 saat çalısma ömrü arz etmektedir. Rulman ve diğer malzemelerde mümkün olabilen en yüksek kalite ve toleransta titiz malzeme seçimi yapılmaktadır.)
2- Garanti satıs tarihinden itibaren 2 (İki) yıl sürelidir.
3- Garanti süresi içinde bakım, onarım ve değistirme için geçen süre garanti süresine eklenir. Bu süre yetkili servise, üretici firmaya veya satıcı firmaya basvuru tarihinden baslar.
4- Mamulümüzün garanti süresi içinde, malzeme, imalat veya montaj hatalarından dolayı arızalanması sonucu yetkili servisimizde bakım ve onarımı, isçilik ve yedek parça ücreti alınmaksızın bedelsiz olarak yapılacaktır.
5- Mamulün garanti süresi içinde arızalanması halinde is bu Garanti Belgesi eksiksiz doldurularak yetkili servise basvurmalıdır.
6- Mamulün kullanma talimatnamesinde belirtilen hususlar dısında kullanma ile olusabilecek arıza, bakım ve yedek parça değisimi garanti kapsamı dısındadır.
7- Garantinin geçerli olabilmesi için müsterinin sirketimize veya yetkili satıcılarımıza olan tüm ödemelerini eksiksiz ve zamanında yapmıs olması gereklidir.
8- Tüketiciler, servis istasyonları ile aralarında meydana gelen anlasmazlık durumlarını imalatçı firmaya yazılı olarak bildirmek durumundadır.
9- Mamullerin teknik özelliklerinde değisiklik yapma hakkımız saklıdır.
10- Mamullerin sevkıyatı sırasında olusacak hasarlar ürün garanti kapsamı dısındadır.
11-Yurt içi ve yurt dısında Fabrika ve servis istasyonlarımız dısında yapılan bakım ve onarımlar garanti sartlarını ortadan kaldırır. (Fis – Kablo – Hortum hariç)
 
SEMBOLLER
  IP 65 Koruma sınıfı

S2 60dk. Kesikli çalısma tipi
 
KALİTE
 
 
CE UYGUNLUK BİLDİRİMİ
CE Declaration of Comformity
 
 
   


Yazılım&Tasarım : Omedya